Semmi, és veled?

Almás-csokis zabpehely keksz

Néha rám jön, hogy márpedig most és azonnal sütni akarok valamit. Alapvetően szívesen elpepecselek a konyhában. Mikor vadast készítettünk, akkor sem én voltam extra türelmetlen, hanem B, de ezt betudjuk annak, hogy éhes volt. 🙂

Ezt a receptet akkor kerestem, és alakítottam át, amikor egyszer elég sok alma maradt meg hirtelen otthon. A szottyos almákat nem szívesen eszem meg, ezért kerestem egy receptet, amiben fel tudom használni, hogy kidobni azért mégse kelljen. Az eredmény: laktató, valamelyest egészséges (jé, repedezik a plafon…), variálható és finom. Olvass tovább a receptért.

Almás-csokis zabpehely keksz

Hozzávalók:

  • 125 g vaj
  • 120 g cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás
  • 125 g zabpehely
  • 150-200 g liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 3-4 közepes alma
  • csokoládé
  • kevés fahéj (szóráshoz)

Elkészítés:

A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük.
A vajat a cukorral habosra keverjük.
A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát, csokit és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg.
A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.
A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal.
180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.

Hogy sikerült? 🙂

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!