Almás-csokis zabpehely keksz

Néha rám jön, hogy márpedig most és azonnal sütni akarok valamit. Alapvetően szívesen elpepecselek a konyhában. Mikor vadast készítettünk, akkor sem én voltam extra türelmetlen, hanem B, de ezt betudjuk annak, hogy éhes volt. 🙂

Ezt a receptet akkor kerestem, és alakítottam át, amikor egyszer elég sok alma maradt meg hirtelen otthon. A szottyos almákat nem szívesen eszem meg, ezért kerestem egy receptet, amiben fel tudom használni, hogy kidobni azért mégse kelljen. Az eredmény: laktató, valamelyest egészséges (jé, repedezik a plafon…), variálható és finom. Olvass tovább a receptért.

Almás-csokis zabpehely keksz

Hozzávalók:

Elkészítés:

A meghámozott almát nagyon apró kockákra felvágjuk. A kimért zabpelyhet összetörjük.

A vajat a cukorral habosra keverjük.

A hozzávalókat összekeverjük (a felkockázott almát, csokit és zabpelyhet is keverjük bele természetesen). A tészta kicsit ragadós, puha lesz, ettől ne ijedjünk meg.

A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és rákanalazzuk a halmokat. A kezünkkel eligazgatjuk őket. Ha az összedolgozott tésztát hűvös helyen hagyjuk kicsit állni, utána könnyebben lehet a kezünkkel formálni, nem ragad majd annyira.

A tetejüket picit megszórjuk fahéjjal.

180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük a kekszeket.

Hogy sikerült? 🙂

Tovább a blogra »